Hvordan fungerer systemet?

Systemet fanger opp alle registrerte telefonnummer på eiendommer i det aktuelle området. Adressedatabasen vi bruker er en sammenstilling av informasjon fra Folkeregisteret, nummeropplysning fra alle teleoperatørene og informasjon fra Matrikkelen. Kommunen sender ut en SMS til innbyggere som er registrert med mobiltelefon.

Innbyggere under 16 år ligger ikke i databasen hvis telefonen er registrert på dem. Er telefonen registrert på en av foreldrene, må de eventuelt slette barnets mobilnummer fra portalen til UMS. Se servicevarsling.no.

Sjekk om du blir varslet?

Privatpersoner

Du kan selv kontrollere og endre kontaktdata i portalen til UMS. Se servicevarsling.no.
Her kan du også registrere deg på en adresse du ikke bor på. Det kan være aktuelt hvis du ønsker varsel ved hendelser som berører fritidseiendom, studentbolig eller lignende.

Hvis telefonen din er registrert på arbeidsgiver, må du legge inn telefonnummeret selv.    

Hemmelig nummer?

Adressedatabasen fanger ikke opp personer med hemmelig nummer. Har du hemmelig nummer og ønsker å bli varslet, kan du registrere deg i portalen til UMS. Ingen andre vil se telefonnummeret ditt.

Bedrifter

Adressedatabasen som blir brukt ved varsling inneholder også adresse og telefonnummer til bedrifter. Informasjonen er basert på Brønnøysundregistrene (Enhetsregisteret), Postens adresseregister, tele- og mobiloperatører og Matrikkelen. Du kan selv kontrollere og endre kontaktdata i portalen til UMS. Se servicevarsling.no

Det kan være vanskelig å nå fram til de rette personene. Vi anbefaler derfor bedrifter å endre, eller legge til nummer og kontaktpersoner dere vil vi skal varsle.

Telefonnummer med automatisk svartjeneste eller tastevalg for viderekobling er lite egnet til kontaktnummer for næringsvirksomhet. Hvis din bedrift er registrert med et slikt nummer, bør du endre dette for å være sikker på at bedriften mottar eventuell varsling.