Dans

Kort fortalt

  • Kulturskolen underviser i de fleste dansesjangre.
  • Vi deler elevene i grupper på bakgrunn av alder og nivå.  
  • Elevene kan delta i flere klasser.
  • Kulturskolen avdeling dans har undervisning i Ski og på Kolbotn.  

Meld deg på kulturskolens sommerskole!

Fra 5. til 9. august har vi kurs til barn og ungdom i blant annet dans og hip hop. Alle er velkomne og du trenger ingen forkunnskaper.

Finn kurs og påmelding til

Søk om plass 

Du sender en søknad til Nordre Follo kulturskole, og får tilbud om plass så snart vi har ledig kapasitet.

Send søknad

Hovedopptak til elevplasser gjøres i juni. Du får mail i slutten av juni hvis du blir tildelt plass i hovedopptaket. Vi tar imidlertid imot søknader hele året, og gjør løpende inntak ved ledige plasser.

Hovedregelen er at elevene som får plass er bundet for et skoleår. Eleven har fast plass helt til vi mottar skriftlig utmelding. Unntak fra dette er årskurs og kortere kurs.

Timeplan

Her finner du

Undervisningen i Ski foregår i Idrettsveien 14. På Kolbotn er det undervisning i Lille sal og sal 4 i Kolben kultur- og aktivitetssenter.

Priser per semester

Prisene er for ett semester og gjelder fra 1. august 2023.

Dans

Antall klasser i uka Pris
2535,-
1,5  3795,-
4700,-
2,5 5740,-
6460,-

Vi sender faktura hvert semester.

Oppstart og avmelding

Høstsemesteret avsluttes med juleforestillinger den 8. - 10. desember.

Danseskolen holder stengt i alle ferier og på alle helligdager. 

Oppstart i 2024 er torsdag 11. januar. 

Avmelding

Frist for å melde deg av er

  • 1. desember 2023 for å melde deg av vårsemesteret 2024
  • 1. juni 2024 for å melde deg av høstsemesteret 2024

Utstyr

Treningstøy

Elevene bør ha på seg treningstøy for eksempel tights, myk bukse eller joggebukse, og t-skjorte eller genser som er egnet til å bevege seg i.

I klassisk ballett skal elevene ha ballettdrakt og strømpebukse, eventuelt også skjørt, eller tights og stram t-skjorte.

Sko/fottøy

Hip hop og street funk: Sneakers eller joggesko.
Jazzdans: Jazzsko eller sokker.
Samtidsdans og kreativ dans: Sokker eller barbeint.
Klassisk ballett og barneballett: Myke ballettsko.
Musikal: Jazzsko eller sneakers. Eldre elever må også ha karaktersko.

Hår

Alle elever skal ha oppsatt hår i klassene.
I klassisk ballett skal håret være satt opp i topp.

Kreativ barnedans 

I denne klassen utforsker vi dans og bevegelse gjennom improvisasjon, lek og fantasi. Vi jobber også med rytme, motorikk og koordinasjon. Passer for elever fra 6 år.

Elevene må ha på seg sokker, tights eller stram bukse og genser eller T-skjorte.

Barneballett 

I barneballettklassene får barna lekbetont danseundervisning der vi er opptatt av motorikk, bevegelse, rytmikk og danseglede. Barna lærer trinn og posisjoner, rettet mot klassisk ballett.

Timen passer for både gutter og jenter fra fylte fire år. Foreldre er ikke med inn i klassen.

Klassisk ballett 

I klassisk ballett jobber vi blant annet med plassering, turn out, balanse og annen teknikk. Elevene får en gradvis opplæring fra de enkleste posisjonene og grunntrinnene til det aller mest avanserte på høyeste nivå. Velg timer ut fra din alder eller spør oss om råd.

Vi ønsker at elever følger undervisningen minst to klasser per uke for best progresjon.

I klassisk ballett og barnedans bruker jenter lyse longs, ballettdrakt og eventuelt et lite skjørt. Alle må ha myke ballettsko og håret oppsatt, helst i topp.

Gutter bruker tights og en T-shirt som er ettersittende.

Tåspiss

Tåspissdans er for elever som har danset en stund fordi dette krever grundig arbeid med plassering, styrke og teknikk. Vi har derfor egne tåspiss-klasser, der vi arbeider med dette parallelt med andre danseformer.

For å danse tåspiss må elevene være delta på to ballettklasser per uke.

Inntak skjer normalt fra 12-års alderen og oppover, og i samråd med pedagogen.

Samtidsdans

I samtidsdans møter det tradisjonelle det nyskapende. På kulturskolen er samtidsdansen fysisk og legger vekt på dynamikk og musikalitet så vel som styrke og fleksibilitet. Vi jobber mye med gulvarbeid og -teknikk.

I klassene jobber vi også med improvisasjon og kreativt arbeid og gir rom for at elevene skal finne sin egen personlige stemme. Kulturskolen har undervisning i samtidsdans for elever fra 12 år.

Jazzdans

Jazzklassene på kulturskolen består av oppvarming i senter, øvelser over gulvet og koreografi, samt styrke og bevegelighetstrening. Her legger vi vekt på rytme, dynamikk og koordinasjon.

I jazzundervisningen jobber vi mye med tekniske øvelser, men også med stilforståelse og uttrykk. Kulturskolen har jazzklasser for elever fra 9 år.

Afro Fusion

Afro fusion er en variasjon av mange afrikanske dansestiler formet av ulike afrikanske stammer og tradisjoner. Utviklingen av afrikansk kultur og musikk har løftet disse stilene frem i populærkulturen, og skapt en miks av tradisjonelle og moderne rytmer og bevegelser.

Afro Fusion er en danseklasse med rytmer og grooves som gir mye frihet når man danser. Du kan forvente god stemning, høy energi og bevegelser som er enkle å lære.

Klassen har åpent nivå og passer for ungdom og voksne.

Street funk

Street funk-undervisningen blander elementer fra hip hop og streetdance med jazzteknikk. Klassene har høyt tempo og består gjerne av oppvarming i senter, styrkeøvelser, bevegelighetstrening og ulike dansekombinasjoner. Passer for elever fra 8 år.

Hip hop/Breaking

Hip hop-klassene består både av teknikk, koreografi og freestyling, og vektlegger blant annet groove, bounce og isolasjoner. Vi har egne Hip hop/break-klasser hvor elevene lærer floorwork og akrobatikk.

I klassene for de yngre elevene på kulturskolen underviser vi mest i tradisjonell hip hop, mens på ungdomsnivåene knyttes det inn mer kommersielle hip hop-stiler. Kulturskolen har undervisning i hip hop for elever fra 7 år og oppover.

Musikal

Musikal kombinerer dans, sang og teater. I musikalklassene jobber vi med sang og koreografi, med vekt på ulike sceniske uttrykk og formidling. Musikalklassene legger dessuten stor vekt på samarbeid og ensembleøving.

På de yngre nivåene har elevene 50 minutters klasse, på øverste nivå har elevene utvidet undervisningstid hvor de jobber med sangpedagog. Vi har musikalklasser for elever fra 8 år og oppover.

Fordypningstilbud

Danseteatret

Danseteatret er vår dansegruppe for ungdomselever som viser stor interesse og engasjement. Danseteatret har klasser to ganger i uken.

Vi er med på ulike lokale visninger og forestillinger og dere må regne med noe helgejobbing. Elevene må danse minst tre klasser pr uke for å kunne søke om opptak. Opptaksprøve kreves.  

Fordypning ballett

Tilbudet er for elever som ønsker å fordype seg i klassisk ballett og viser et spesielt talent for dette. Vi har fordypning i to nivåer: Fordypning 1 fra 12 til 15 år og Fordypning 2 fra 15 til18 år.

Du må danse minst to klasser klassisk ballett for å  søke opptak. Fordypningstilbudet i ballett består av en 75 min. klasse i uken, samt tre lørdager per semester i tillegg.
Krever opptaksprøve

Kontaktinformasjon

I Ski har vi undervisning i Idrettsveien 14, 1400 Ski. På Kolbotn er det undervisning i Lille sal og sal 4 i Kolben kultur- og aktivitetssenter.

Nordre Follo kulturskole - base dans

Kontakt Nordre Follo kulturskole

Telefon: 64 85 30 30 (hverdager 10-15)