Lærlingplass
Kort fortalt
- Per 1. januar 2025 har vi 74 aktive lærlinger inkludert noen ansatte i ordningen «Fagbrev på jobb».
- Vi har lærlinger i disse fagene: barne- og ungdomsarbeiderfaget, helsearbeiderfaget, It-driftsfaget, innholdsproduksjonsfaget, mediedesignfaget, ernæringskokkfaget og anleggsmaskinførerfaget
- Vi er godkjent lærebedrift i flere fag der vi for tiden ikke har ansatt lærlinger: anleggsrørleggerfaget, byggdrifterfaget, maler- og overflateteknikkfaget og service- og administrasjonsfaget.
- Søknadsfristen for å søke læreplass hos oss er 15. mars i noen fag, og 15. april i andre fag. Sjekk utlysningen.
Søknadsfristen er 15. mars og 15. april
Kommunen starter prosessen med inntak av nye lærlinger i januar hvert år. Da er vi rundt på skolebesøk for å fortelle om kommunen som lærebedrift.
Vi samarbeider godt med Drømtorp videregående skole og Ås videregående skole. Vi ønsker kandidater som har bestått VG1 og VG2, og tar inn både lærlinger og lærekandidater.
I februar legger vi ut ledige læreplasser i vårt rekrutteringssystem så aktuelle kandidater kan søke. Se våre ledige stillinger.
Søknadsfristen for å søke læreplass hos oss er 15. mars i noen fag, og 15.april i andre fag. Sjekk utlysningen.
Inntak av nye lærlinger er vanligvis avsluttet innen sommerferien, og de aller fleste nye lærlinger begynner i august.
Vi tar imot lærlinger i disse fagene
Vi har lærlinger i disse fagene:
- barne- og ungdomsarbeiderfaget
- helsearbeiderfaget
- It-driftsfaget
- innholdsproduksjonsfaget
- mediedesignfaget
- ernæringskokkfaget
- anleggsmaskinførerfaget
I løpet av 2024 har 38 lærlinger blitt utdannet fagarbeider og skal ut i arbeidslivet.
Vi er glad for å kunne gi dem et grunnlag for videre arbeidskarriere og håper de ser tilbake på tiden som lærlinger hos oss som positiv og lærerik.
Dette året har også 42 nye lærlinger startet på sin første periode innenfor ulike fagområder, mens 28 lærlinger har startet på sitt siste år av læretiden.
Kommunen er en stor lærebedrift
Per 1. januar 2025 har vi 74 aktive lærlinger, inkludert noen ansatte i ordningen «fagbrev på jobb».
En god lærlingordning og muligheter for praksisplasser er noen av tiltakene for å nå målene i kommuneplanen om å være en attraktiv arbeidsgiver og en organisasjon i utvikling.
Ved å ta inn lærlinger ønsker vi å bidra til at
- unge mennesker får utdanning og jobb
- kommunen får arbeidskraft
- vi forhindrer utenforskap
God og gjennomarbeidet ordning
Nordre Follo kommune ønsker å se hver enkelt lærling og er opptatt av individuell tilpasning av krav, forventninger, informasjon og tilrettelegging i hele læreløpet.
Våre lærlinger blir tilbudt en god og gjennomarbeidet lærlingordning, med mange ulike typer læresteder. Vi har veiledere som er stødige, tydelige og trygge i rollen, så lærlingene skal få mest mulig utbytte av læretiden og en god tid hos oss.
Vi har gode systemer for dokumentasjon så lærlingene skal få god oversikt over arbeidet med å dokumentere kompetansemålene i læreplanen, og for at veiledere og faglige ledere skal se lærlingens utvikling.
Kontaktinformasjon
Lærlingkoordinator Lene Stubberud og Anne Lise Gullerud Raa