Feiret tett bygg for nye Sofiemyr skole

Onsdag 6. mars kunne vi markere tett bygg med kranselag på byggeprosjektet nye Sofiemyr barneskole. En stor dag for alle som jobber på prosjektet og for elever, ansatte og nærmiljøet.
Prosjektlederne for nye Sofiemyr skole Inger- Lise Klevset og Pau Fernandez sammen med rektor Lene Hammergren Stensli

Prosjektlederne for nye Sofiemyr skole Inger-Lise Klevset og Pau Canals Fernandez sammen med rektor Lene Hammergren Stensli. Foto: Nordre Follo kommune

Når bygget er tett med tak og vegger er det vanlig å markere med et kranselag, hvor byggherren spanderer en fest på de ansatte på byggeprosjektet. 
 
Onsdag 6. mars ble det hamburger, pølser og kake til servert - og flere fikk lov til å bli med inn for en titt i den nye skolen. Blant dem ordfører Cecilie Pind og rektor Lene Hammergren Stensli. 


Et miljøvennlig og godt bygg

- Denne skolen blir et flott næranlegg med fokus på sambruk til glede for store og små. Det er et spesielt miljøvennlig bygg med mye bruk av norsk massivtre. Et bygg som hever standarden for fremtidige bygg i kommunen, sa ordføreren.
 
Skolen bygges etter såkalt excellent standard innen miljøsertifiseringsordningen til Grønn Byggallianse, BREEAM. Du kan lese mer om det her:BREEAM miljøsertifisering
 

Minner for livet og rektors kontor

- Her skal minner for livet skapes for mange, sa ordfører Cecilie Pind.
Hun takket alle som jobber med prosjektet - og ga en spesiell takk til entreprenør Betongmast. 
 
Skolen skal etter planen stå ferdig våren 2025
 
- Vi gleder oss veldig og ser fram til å kunne ta den nye skolen i bruk, sa rektor Lene Hammergren Stensli. Hun måtte så klart en snartur innom det som skal bli rektors kontor.
 
 
 
Vi gleder oss til å se den nye skolen helt ferdig!

Sist endret: 07.03.2024