Frivilligsentralen i Oppegård

Kort fortalt

  • Vi har to frivilligsentraler i Nordre Follo kommune, en på Kolbotn og en i Ski. 
  • Frivilligsentralen gir deg muligheter til å bli kjent med nye mennesker og skape nettverk i nærmiljøet. 
  • Frivilligsentralen i Oppegård finner du i Kolben, Strandliveien 1 på Kolbotn. 

Ulike aktiviteter

Frivilligsentralen i Oppegård har mange aktiviteter. Aktivitetene avhenger i stor grad av de frivillige som deltar. Se nedenfor for mer informasjon om hva vi driver med. 

Idé-slabberas

Siste torsdag hver måned fra kl. 12.00-14.00, har vi idé-slabberas hos Frivilligsentralen. Alle som har gode idéer eller ønsker å få gode idéer er velkommen til et uformelt samvær.

Rickshaw sykkeltur

Meld deg som frivillig og bli Rickshaw-pilot eller bestill en gratis tur med vind i håret. Kontakt oss på telefon 66 81 50 90/97 65 31 31. 

Morgenfugl

Alle hverdager kan du følge barneskolebarn fra Kolbotn sentrum til den midlertidige skolen på Solkollen sammen med skolens ansatte og foreldre. Oppmøte kl. 07.40. Oppdraget tar ca. 20 minutter. 

Nabohjelp

Er du glad i hagearbeid eller liker du å bruke kroppen over snøskuffa? Trives du med eldre mennesker? Mange ute i ditt nærmiljø trenger en ekstra håndsrekning. Er du den nye nabohjelpen?

Klarer du deg greit hjemme i ditt eget hus, men kjenner at alderen og fysikken ikke tillater deg å klippe plenen, plukke epler og måke snø? Vi prøver å bygge opp en base av nabohjelpere. 

Trivselsskapere i skolen

Greverud, Tårnåsen og Østli skole ønsker utvidet voksen-tilstedeværelse. Sammen med lærere og andre trivselsskapere, kan du bidra til et trivelig skolemiljø for elevene gjennom samtaler, høytlesing, sang, lek m.m. Her kan du bidra en eller flere timer i uka, alt etter ønske og muligheter.

Aktivitetsvenn/følgesvenn

Ønsker du å bidra til å gjøre hverdagen hyggeligere for de eldre på sykehjemmene våre? Har du lyst til å være leseombud, bingovert, kafévert, turkamerat eller samtalepartner? Kan du tenke deg å være støttespiller for en med demens? Frivilligsentralen formidler kontakt.

Arrangementsvert

Har du lyst til å bidra under små og store arrangementer i ditt nærmiljø? Frivilligsentralen får stadig spørsmål om noen kan hjelpe til, og vi trenger alltid flere frivillige.

Underholdningsvert

Spiller du et instrument, synger, danser, tryller, driver du med stand up og trenger et publikum? Frivilligsentralen ønsker å knytte til seg gledesspredere/underholdningsverter. Ta kontakt med oss for frivillige oppdrag.

BUA

I samarbeid med Framtiden i våre hender og biblioteket, bemanner vi BUA som låner ut sports og friluftsutstyr. Har du lyst til å hjelpe oss og være vakt i BUA av og til? 

Redesignverksted

Har du lyst til å sy om gammelt til nytt, reparere, lappe og brodere. Det er allerede en hel gjeng som møtes i frivilligsentralens lokaler hver onsdag kl.18.30-21.00.

Kvinnenettverk

Sammen med Røde Kors, Sanitetsforeningen og Soroptimistene, gjennomfører vi kvinnenettverk en gang i måneden. Målet er å bli kjent med andre kvinner i nærmiljøet og bidra til samhold, forståelse og trivsel kvinner i mellom.

Mat for menn

Vi holder matkurs for menn med egen kokk som lærer bort grunnleggende matlaging. Her står hverdagsmat og bruk av rester agendaen. Kurset går over syv ganger.

I den søte juletid

I samarbeid med Lions, Kolbotn torg og andre ønsker vi å lage hyggelig førjuls- og juletid for andre.  Vi har egen adventskalender og ved ønsketreet kan du gi en gave til noen som trenger det.

Advokathjelpen

Frivilligsentralen formidler en halvtime gratis advokathjelp hver mandag kl.15.00-17.00. Advokatene holder også gratis foredrag på Frivilligsentralen av og til. Foredragene blir annonsert på vår oppslagstavle, facebook og i aviser. 

Tilbud om samtaleterapeut

Trenger du en prat om tilbakevendende tanker? Er det noe som plager deg? Ønsker du noen å drøfte med? Vår samtaleterapeut har mange års erfaring og taushetsplikt. Bestill time gjennom oss. 

«På nett klokken ett» - Seniorsurf

Hver tirsdager kl.13.00-14.30 kan du få gratis datahjelp på biblioteket i Kolben.

Veien til lappen

Har du trafikalt grunnkurs? Ser du at økonomien setter en stopper for kostbare kjøretimer? Har du ingen å øvelseskjøre med? Ikke fortvil. Ring eller kom innom Frivilligsentralen. Vi kjenner frivillige som kanskje kan hjelpe deg.

Nabopakka

Skal du ha gatefest, nabofest eller lignende og trenger bord og stoler? Lån gratis hos Frivilligsentralen. Vi har 9 bord og 40 stoler, kjøpt for penger fra Sparebankstiftelsen. 

Nærmiljøguide

Har du et ønske om en jobb innen reiseliv? Vi håper å få til en opplæring som nærmiljøguide i 2020. Planen er å tilby tjenesten når vi får vennskapsbesøk og gi et tilbud til mennesker som nylig har flyttet til Nordre Follo. Her kan du få erfaring og en attest som kan komme til nytte senere.

Kolbotn Riders

Sitter du i rullestol? Er du lei av å rulle alene? Kolbotn Riders er snart et faktum. Logoen er klar og så fort vi vet hvor mange som ønsker å være med å rulle, trykker vi opp svarte refleksvester til alle og legger ut på eventyr i nærområdet. Ta kontakt og bli med da vel! 

Årsberetning 2020

Årsberetning for 2020

Kontaktinformasjon

Kontaktinformasjon

Besøksadresse:
Frivilligsentralen i Oppegård
Strandliveien 1 (2. etg. i Kolben kulturhus)
1410 Kolbotn

Telefon: 66 81 50 90 / 97 65 31 31

Følg oss gjerne på Facebook for oppdatert informasjon og aktiviteter: Frivilligsentralen i Oppegård.

Åpningstider

Mandag-onsdag kl. 10.00-14.00
Torsdag kl. 10.00-15.30
Fredag har vi stengt

Passer ingen av tidene, kan du ringe og gjøre en avtale.