Barna i Nordre Follo på lesetoppen

Norges kuleste lesekampanje Sommerles er over for i år – og for en suksess det har vært!
Barn som ligger i gresset og leser

Barna i Nordre Follo, fra skolestartere til de som gikk ut av 7. trinn i sommer, har lest utrolige 5,97 millioner sider og over 55 000 bøker. Alt dette på bare tre måneder!

Ligger langt over snittet både i Viken og i resten av landet

Deltakelsen har vært på 54,6 %, noe som er høyt over alle andre kommuner på vår størrelse. For hele Viken var deltakelsen på 31,2 % og i Norge totalt på 32,7 %.

– De bibliotekansatte har jobbet målrettet med Sommerles over flere år, og det er ingen tvil om at innsatsen gir resultater, sier den fornøyde biblioteksjefen Linda Rasten

Hva har fått så mange til å lese så mye i sommer?

De har fått premier, digitale trofeer og is, men mange synes også det er en premie i seg selv å lese så mange spennende og morsomme bøker.

Ut fra alle de blide ansiktene lyser det også leseglede. Det lover godt for skoleåret som nå har begynt.

De yngste barna har også vært med

Særlig gledelig er det at 1/3 av alle skolestarterne var med i år. Høytlesing er viktig som lesemotivasjon, så disse barna har virkelig fått en kick-start på lesingen. De bibliotekansatte har promotert Sommerles både i skoler og barnehager, på foreldremøter og i bibliotekene, og innsatsen var særlig rettet mot skolestarterne i år ut fra prinsippet om at tidlig innsats lønner seg.

En annen gladsak er at deltakelsen var ganske jevnt fordelt mellom kjønnene. Jentene drar litt ifra når de kommer til 6. trinn, men før det er jevnt. 3. og 4. trinn har med flest deltakere, faktisk var hele 93% av jentene på 4. trinn med i år.

Mange står på for å skape leselyst

I tillegg til bibliotekansatte, har det vært mange engasjerte lærere, barnehageansatte, foreldre og besteforeldre som har gjort sitt til at så mange har lest så mye i sommer.

Nå må vi sammen holde trykket oppe og sørge for at barna har bøker rundt seg slik at de beholder leseentusiasmen, oppfordrer biblioteksjefen.

Hent premier innen 14. september!

Er det noen etternølere som ennå ikke har hentet premiene sine, er det fortsatt noen få dager igjen. 14. september er siste mulighet.

Sist endret: 11.09.2023