Invitasjon til vandring langs kyststien i Follo 2.-7. juni

Folloregionen IPR har som ambisjon å få på plass en sammenhengende kyststi gjennom Folloregionen. Nå skal vi gjøre oss kjent med kyststien og kysten. Vil du være med?
Illustrasjonsfoto av kyststi-skilt med turgåer i bakgrunnen

Foto: Visit Drøbak & Oscarsborg 

Planen er å få til en sammenhengende kyststi på cirka 110 kilometer fra grensen mot Oslo i nord til grensen mot Moss i sør.

Ambisjonen handler ikke bare om stien, men om hvordan Folloregionen kan bidra til at kommuner, frivillige organisasjoner og næringsliv sammen tar eierskap og utvikler kyststien som et konsept som omfatter folkehelse og friluftsliv like mye som kyststien skal være en arena for nærturisme og reiseliv.

Felles befaring/vandring i juni

Høsten 2022 gjennomførte Folloregionen en befaring langs kysten med båt. Nå skal vi gjøre oss kjent med kysten og kyststien fra land. Derfor skal vi gå hele strekningen fra Fiskevollbukta til Kambo som en sammenhengende tur for å få en felles opplevelse av kyststien. Hvordan er egentlig fremkommeligheten? Er det godt merket? Er det tilstrekkelig med rasteplasser og toaletter langs stien? Har vi gode spise- og overnattingstilbud for ulike lommebøker? Og ikke minst: er avstanden til fjorden så kort at det virkelig oppleves som en kyststi?

Turen vil vi gjennomføre sammen med og i samarbeid med kommunene, turlagene og en rekke andre samarbeidspartnere. Underveis vil vi treffe næringsaktører, foreninger, brukergrupper og andre viktige bidragsytere som kan bidra til å realisere drømmen om en sammenhengende kyststi.

Se Folloregionens youtube-video om noe av det du kan oppleve på kyststien.

Planlagt vandrerute

Vi er godt i gang med planleggingen, men det er fortsatt mange detaljer som gjenstår. Vi vil imidlertid oppfordre de som har tid og lyst til å sette av tid i kalenderen til å gå hele eller deler av turen sammen med oss.

Plan for turen (tentativt):

Fredag 2. juni: Fiskevollbukta – Breivoll (Overnatting DNT Breivoll)
Lørdag 3. juni: Breivoll – Hellviktangen (Overnatting Nesoddtangen)
Søndag 4. juni: Hellviktangen – Fagerstrand (Overnatting Ommen)
Mandag 5. juni: Fagerstrand – Drøbak (Overnatting Bergholmen)
Tirsdag 6. juni: Drøbak – Pyttskog (Overnatting Pyttskog)
Onsdag 7. juni: Pyttskog – Kambo

Kontaktinformasjon

Hvis du har lyst (og anledning) til å gå hele eller deler av turen sammen med oss, eller du har spørsmål - ta kontakt med Ola Haave, daglig leder for Folloregionen IPR.
E-post: ola.haave@folloregionen.no.
Tlf: 97 02 68 71.

Sist endret: 30.05.2023