Sikkerhetsuka 15.–23. september

Denne uka gjennomføres den årlige sikkerhetsuka på Langhuset for nesten 1 000 elever på åttende trinn. Sikkerhetsuka er et tiltak i kommunens skade- og forebyggende arbeid.

Follo brannvesen, forebyggende avsnitt ved Follo politistasjon, ambulansearbeider, førstehjelpkonsulent og INSPIRIA science center deltar i prosjektet.

Elevene rullerer mellom fire undervisningsstasjoner.

Førstehjelp

Elevene får undervisning i førstehjelp og praktisk øvelse i hjerte- og lungeredning (HLR) og hjertestarter. Elevene vil lære om 113, brannskader, blødninger og brudd, fremmedlegeme i halsen, sideleie, HLR ved drukning, praktisk øving på HLR og hjertestarter.

Elever fra Drømtorp videregående skole bistår elevene i den praktiske delen.

Rus, nettvett, vold og trusler

Politiet har et teoretisk undervisningsopplegg om rus, nettvett, valg og konsekvenser og vold/trusler: «DELE=DELTA» er en kampanje fra Kripos for å forebygge ungdomsvold.

Videoen finnes på nett og er med på å økte bevissthet og kunnskap om vold og voldsvideoer. Målet er å forebygge deling av voldsvideoer i sosiale medier og å senke terskelen for å si ifra om ubehagelige hendelser man blir utsatt for. Deling av voldsvideoer kan gi bøter eller fengsel inntil to år, avhengig av alvorlighetsgrad.

Brannvern

Brannvesenet har et undervisningsopplegg om brannvern i hjemmet. Det vil være særlig oppmerksomhet på ladevettregler for å øke bevisstheten om at lading kan utgjøre en brannfare.

Ladevettreglene

  1. Lad i rom med røykvarsler.
  2. Lad når du er våken og til stede.
  3. Les og følg produsentens bruksanvisning.
  4. Bruk helst original lader.
  5. Lad på et underlag som ikke lett kan brenne.
  6. Ikke lad i sengen.
  7. Ikke lad i korridor eller i trapperom. De må kunne brukes som fluktvei ved brann.
  8. Bytt ut skadet utstyr.
  9. Stopp lading hvis det kommer lyder, lukter eller blir unormalt varmt.
  10. Ved røyk og flammer, ring brannvesenet på 110.

INSPIRIA science center: SparkZ – Genialt og gøyalt med elsparkesykkel

SparkZ er et aktivitetsbasert undervisningsopplegg om trygg ferdsel med elsparkesykler.

Her får elevene prøve seg på en aktivitetsløype med flere poster, der de både får teste elsparkesykler og blir utfordret i teoretiske spørsmål og praktiske øvelser knyttet til trafikkregler og trygg ferdsel med elsparkesykler i trafikken.

De får konkurrere, reflektere, og ikke minst ha det gøy!

 

Sist endret: 20.09.2022