Biblioteket fyller 100 år!

Denne høsten fyller Nordre Follo bibliotek 100 år. På både Kolbotn og Ski ble dørene til biblioteket åpnet i 1922. Vi feirer med arrangementer og kakefest i oktober.

Utlån på skoler på Kolbotn

På Kolbotn tok en komité under foreningen Kullebundens Vel, ledet av forfatteren Oscar Braaten, initiativ til opprettelsen av en folkeboksamling i 1919.

Det ble samlet inn penger fra innbyggerne, og både stat og kommune bidro med penger. I 1922 startet utlån opp fra Greverud skole og Kolbotn skole. I tillegg var det en liten utlånsvirksomhet med bokkasser på Bålerud skole.

Skaffet penger med aftenunderholdning

Det første styremøtet i Ski folkeboksamling fant sted høsten 1922. For å skaffe penger til bøker, ble det foreslått å arrangere en liten aftenunderholdning.

Folkeboksamlingen fikk tilhold i den nye Samfundsbygningen (åpnet høsten 1921), som lå omtrent midt på Ski torg. Her holdt samlingen til fram til bygningen brant ned i 1937.

Arrangementer og feiring

På Ski bibliotek får du barneforestillingen Pappa i barnehagen med Lars Mæle lørdag 15. oktober kl 12. Fra ca 12:30 kommer ordføreren og starter kakefesten!

En annen godbit er bokbad med Linn Ullmann tirsdag 18. oktober kl 19.

I Kolben blir det feiring lørdag 22. oktober. Først barneforestilling kl 12 der Bjørn Ousland forteller om Roald Amundsen for barn, og kakefest etterpå.

Ordføreren treffer du 20. oktober kl 18, og samme dag kl 19 har vi bokbad med Lisa Aisato.

Se mer informasjon om bibliotekets arrangementer  

Bildet øverst i artikkelen er fra rundt 1970 og viser Ski biblioteks lokaler i Bokhuset (Idrettsveien 4 i Ski).

Sist endret: 07.10.2022