Vi må fortsatt spare på vannet i sommer

Nordre Follos innbyggere på Siggerud og Langhus og i Kråkstad, Skotbu og Ski oppfordres til å være forsiktige med vannforbruket for å unngå vannrestriksjoner og vannmangel.

Sparetiltaket vil fortsette utover høsten. Vi jobber i herdig med å lokalisere og tette lekkasjer for å gjøre vår del av dugnaden. Vi bruker mindre vann, men det var en liten oppgang i midten av juni.

Lave vannivåer etter lite nedbør

Oslo kommune har siden januar gått ut og oppfordret sine innbyggere til å spare på vannet for å unngå vannrestriksjoner og i verste fall vannmangel. Denne oppfordringen delte vi 28. januar, og den gjelder fortsatt de av våre innbyggere bosatt i områdene Siggerud, Kråkstad, Skotbu, Langhus og Ski.

Vann- og avløpsnettets utforming i Nordre Follo er fortsatt slik det var før kommunesammenslåingen mellom Oppegård og Ski i 2019. Innbyggerne i området av Nordre Follo kommune som tidligere het Ski kommune får vannet sitt fra Oset vannbehandlingsanlegg ved Maridalsvannet i Oslo. Der er vannstanden lav på grunn av lite nedbør, og Oslo kommune har varslet at de i verste fall kan bli tomme for vann våren 2023 hvis det ikke kommer mer regn enn det har gjort så langt denne vinteren og våren.

Hva kan du gjøre for å bidra?

• Ikke la vannet renne for å få det kaldt – sett heller en mugge med vann i kjøleskapet.
  • Ta kortere dusjer. Bruker du fem minutter mindre i dusjen, kan du spare 22 000 liter vann i året.
  • Skru av vannet mens du såper deg inn eller sjamponerer håret.
  • Ikke la kranen renne mens du pusser tennene.
  • Bruk øko-program på oppvaskmaskinen.
  • Ikke sett på oppvaskmaskinen før den er full.
  • Spar klesvasken til vaskemaskinen blir helt full.
  • Bruk den lille knappen på toalettet når du trekker ned.

Les mer om drikkevann her

Sist endret: 29.06.2022