Ber innbyggere fortsette å spare på vannet

Nordre Follos innbyggere på Siggerud, Langhus, i Kråkstad, Skotbu og Ski oppfordres til å fortsatt være forsiktige med vannforbruket for å unngå vannrestriksjoner og vannmangel.

I slutten av april gikk vi ut og oppfordret våre innbyggere samt sameier og borettslag i de nevnte områdene av kommunen til å spare på vannet i mai.

Oppfordringen hadde to grunner: Lave vannivåer etter lite nedbør, og Oslo kommunes vedlikeholdsarbeider ved Skullerud vannverk, som innbyggerne våre i de nevnte områdene får vann via.

Den første grunnen til å spare på vannet gjelder dessverre også videre i sommer.

Fortsatt lave vannivåer

Oslo kommune har siden i vinter oppfordret sine innbyggere til å spare på vannet for å unngå vannrestriksjoner og i verste fall vannmangel. Denne oppfordringen delte vi i januar og i slutten av april, og den gjelder fortsatt de av våre innbyggere bosatt i områdene Siggerud, Kråkstad, Skotbu, Langhus og Ski.

Vann- og avløpsnettets utforming i Nordre Follo er fortsatt slik det var før kommunesammenslåingen mellom Oppegård og Ski i 2019. Innbyggerne i området av Nordre Follo kommune som tidligere het Ski kommune får vannet sitt fra Oset vannbehandlingsanlegg ved Maridalsvannet i Oslo. Der er vannstanden lav på grunn av lite nedbør, og Oslo kommune har varslet at de i verste fall kan bli tomme for vann våren 2023 hvis det ikke kommer mer regn enn det har gjort så langt.

Dette kan du som innbygger gjøre for å hjelpe til:

• Ta kortere dusjer.
  • Skru av vannet mens du såper deg inn eller sjamponerer håret.
  • Ikke la kranen renne mens du pusser tennene.
  • Bruk øko-program på oppvaskmaskinen.
  • Spar klesvasken til vaskemaskinen blir helt full.
  • Bruk den lille knappen på toalettet når du trekker ned.

Les mer om drikkevann i Nordre Follo.

Sist endret: 21.07.2022