Ber innbyggere fortsette å spare på vannet

Nordre Follos innbyggere på Siggerud, Langhus, i Kråkstad, Skotbu og Ski oppfordres til å fortsatt være forsiktige med vannforbruket for å unngå vannrestriksjoner og vannmangel.

I slutten av april gikk vi ut og oppfordret våre innbyggere samt sameier og borettslag i de nevnte områdene av kommunen til å spare på vannet i mai.

Oppfordringen hadde to grunner: Lave vannivåer etter lite nedbør, og Oslo kommunes vedlikeholdsarbeider ved Skullerud vannverk, som innbyggerne våre i de nevnte områdene får vann via.

Den første grunnen til å spare på vannet gjelder dessverre også videre i sommer.

Fortsatt lave vannivåer

Oslo kommune har siden i vinter oppfordret sine innbyggere til å spare på vannet for å unngå vannrestriksjoner og i verste fall vannmangel. Denne oppfordringen delte vi i januar og i slutten av april, og den gjelder fortsatt de av våre innbyggere bosatt i områdene Siggerud, Kråkstad, Skotbu, Langhus og Ski.

Vann- og avløpsnettets utforming i Nordre Follo er fortsatt slik det var før kommunesammenslåingen mellom Oppegård og Ski i 2019. Innbyggerne i området av Nordre Follo kommune som tidligere het Ski kommune får vannet sitt fra Oset vannbehandlingsanlegg ved Maridalsvannet i Oslo. Der er vannstanden lav på grunn av lite nedbør, og Oslo kommune har varslet at de i verste fall kan bli tomme for vann våren 2023 hvis det ikke kommer mer regn enn det har gjort så langt denne vinteren og våren.

Dette kan du som innbygger gjøre for å hjelpe til:

• Ta kortere dusjer.
  • Skru av vannet mens du såper deg inn eller sjamponerer håret.
  • Ikke la kranen renne mens du pusser tennene.
  • Bruk øko-program på oppvaskmaskinen.
  • Spar klesvasken til vaskemaskinen blir helt full.
  • Bruk den lille knappen på toalettet når du trekker ned.

Les mer om drikkevann i Nordre Follo.

Sist endret: 01.06.2022