Gir byste av Roald Amundsen i gave til kommunen

Frivillige ildsjeler har inngått avtale med kommunen om at en byste av Roald Amundsen skal settes opp i Veslebukta på Kolbotn. Avdukingen blir 24. september.

Severin Breivik, Ole Endresen og Steinar Karlsrud fra Oppegård historielag tok initiativ til å donere en byste av polarfareren til Nordre Follo kommune.

- Prosessen har tatt tid, men samarbeidet med kommunen har gått kjempefint, sier Breivik. De tre frivillige møtte ordfører Hanne Opdan og Thale Hov, landskapsarkitekt i Nordre Follo kommune, for å vise fram hvor bysten skal stå.

Breivik forklarer at plasseringen er valgt fordi de ønsket at Amundsen skulle komme sydfra, med vannspeilet i ryggen og utsikt mot Kolbotn stasjon.

– Det er så flott at dere har tatt dette initiativet, for Roald Amundsen er en person vil skal være stolt av at har bodd her i kommunen, og i så mange år. Han har hatt en enorm betydning, og definitivt ikke bare her, sier Opdan.

Bysten er finansiert av sponsorer og koster rundt 350.000 kroner. Kommunen utfører og betaler for grunnarbeidet. Den største sponsoren i prosjektet er Coop Øst.

På bildet: Severin Breivik, ordfører Hanne Opdan, Ole Endresen fra Oppegård historielag, Thale Hov, landskapsarkitekt i Nordre Follo kommune og Steinar Karlsrud fra Oppegård Historielag.
Foto: Nordre Follo kommune

Sist endret: 01.07.2022