Har åpnet vaksinelokale på Ski storsenter

Kommunen har etablert et lokale som har kapasitet til å gi Covid 19-vaksine til 1000 personer i løpet av en dag. Man må ha fått innkalling til time før man møter opp.

Vaksinelokalet ligger i underetasjen på Ski storsenter, der mange vil huske at G-Sport hadde butikk tidligere. Fra du kommer inn er det skiltet, merket, streket opp og adskilt slik at smittevern er godt ivaretatt.

Det er viktig å understreke at man bare kan komme og få vaksine når man har blitt innkalt og fått tildelt time. Dette skjer etter en prioriteringsrekkefølge som er laget av nasjonale myndigheter, og det er i hovedsak de eldste innbyggerne som får vaksine først. Les mer om vaksinegruppene her.

Kan sette 1000 doser pr dag

- Vi er veldig glade for å være på plass her. Det har vært et omfattende arbeid og et veldig godt samarbeid med driftsavdelingen som har gjort alt det praktiske i lokalet. Her er det romslig, oversiktlig og lyst og alt er lagt til rette for å kunne vaksinere effektivt og trygt, sier vaksinekoordinator Marit Skjerven.  

Kommunen har kapasitet til å vaksinere 1000 personer hver dag i lokalet på Ski og kan klare å tilpasse til enda flere hvis det blir nødvendig. For øyeblikket har Norge få vaksiner og det er nasjonale myndigheter som fordeler dem mellom kommunene. Nordre Follo har ingen mulighet til å bestemme når vi får vaksiner, hvor mange eller hvilken type.

- Vi er klare til å sette alt vi får. Det er kvalifisert helsepersonell som trekker dosene opp av hetteglassene slik at ikke en dråpe går til spille, sier Skjerven.

Registrering, vaksine og venting

Driftsavdelingen i kommunen har gjort svært mye arbeid på kort tid. Da Ski storsenter tilbød gratis lokale, måtte de kaste seg rundt og etablere vaksinelokalet så raskt som mulig. De har jobbet målrettet for å få en god flyt gjennom lokalet for de som skal få vaksine.

Når du ankommer må du først registrere deg og du får et vaksinekort med dato og tid for når du skal få dose nummer to. Du blir så tildelt plass på en av de tolv vaksinestasjonene. Etter noen kontrollspørsmål får du satt din tildelte dose.

Vaksinatøren noterer tidspunktet på vaksinekortet, før du så må sitte på venterommet i minst 20 minutter. Dette er i tilfelle noen får en allergisk reaksjon på vaksinen og vanlig prosedyre ved vaksinasjon. Venterommet har kapasitet til 100 personer med stoler på merkede plasser i god avstand. Det er leger til stede i lokalet som passer på.

Vi oppfordrer alle innbyggere til å registrere seg i Helseboka gjennom kommunens nettside. Når det blir din tur vil du motta en sms om hvordan du reserverer time.

Nordre Follo har også et lokale for vaksinering på Kolben i Kolbotn sentrum. Tidligere brukte kommunen Langhuset på Langhus til vaksinering, men det er nå erstattet av lokalet på Ski storsenter.

Les mer informasjon om koronavaksinering

 

 

 

Sist endret: 11.03.2021