6B på Hebekk skole vant nasjonal konkurranse

Klassen har vunnet den nasjonale komposisjonskonkurransen Veslefrikkprisen. Stykket deres blir fremført av Kringkastingsorkesteret på Nrk.

Gratulerer til klasse 6B på Hebekk skole!

Skapia arrangerer hvert år komponeringskonkurranse for 1.-10. trinn. På barneskolen heter konkurransen «Veslefrikk». Hebekk skole har tradisjon for å delta med 5. og 6. trinn og i år slo de til og vant hele konkurransen.

Som premie ble stykket deres fremført av Kringkastingsorkesteret (KORK) på festkonsert i Nrk 7. mai. Nrk har vært på besøk og filmet klassen og musikklærer Ragnhild Øvergaard Seheim.

Sendingen kan sees på Nrks nettside.

Juryen var imponert over klassen og skrev blant annet i begrunnelsen:

«Flyvende løver i regnskog, natur og dyr i verdensrommet» - det var litt av et tema!

Dere har laget et kjempeflott stykke!

Med bruk av mange instrumenter. Det er flotte lydbilder dere maler, og det er spennende hvordan dere har laget en klang som blander de akustiske instrumentene med elektronisk produsert musikalsk materiale. Juryen liker måten dere presenterer nye motiver, setter dem sammen og repeterer dem, og vi opplever at den glassaktige klangen binder det hele fint sammen. Med temaet i grunn og dynamisk oppbygging har dere laget et fantasirikt spill som er spennende å lytte til!

Rektor Ingunn Lind Bjørhei slutter seg til gratulasjonene.

- Vi er kjempestolte og imponerte over den flotte komposisjonen hele klassen har laget sammen. Dette var virkelig moro.

 

 

Sist endret: 07.05.2021