Anbefaler å vente med å bade i Tussetjern

Badevannsprøvene som ble tatt fredag 28. mai viser godt resultat for alle badeplassene, bortsett fra Tussetjern. Kommuneoverlegen anbefaler å vente med å bade der fram til nye prøver er analysert 4. juni.

I Tussetjern er den bakterielle statusen mindre god. Det er også funnet spor av oljekomponenter, men i nivåer som i utgangspunktet ikke er bekymringsverdig. Kommunen har tatt ny prøve av vannet i Tussetjern i dag, torsdag 3. juni, som vi venter svar på fredag 4. juni.

Kommuneoverlegen anbefaler å vente med å bade i Tussetjern fram til ny prøve er analysert og resultatet er klart.

De andre badeplassene der det ble tatt prøver; Bråtetjern, Gjersenga, Kloppa, Midtsjøvann og Vientjern, har alle gode resultater.

Les mer om badeplasser i kommunen og vannkvalitet.

Sist endret: 03.06.2021