Sommerferieaktiviteter for barn og unge

Det blir kanskje ikke så mye reising i sommer heller, men visste du at det er masse å være med på for barn og unge her i Nordre Follo?

Sommeren står for tur, og med koronarestriksjoner fortsatt hengende over oss, så vil kanskje de aller fleste tilbringe sommeren i Norge. Her er noe av det barn og unge kan melde seg på i Nordre Follo.

Flere plasser ledige på Sommerskolen

Sommerskolen i Nordre Follo har allerede lansert sitt program for sommeren, og i løpet av bare 40 minutter var alle plassene opptatt! Sommerskolen har derfor utvidet, og er nå åpen for flere påmeldinger.

Sommerskolen

Idrettsskoler, utflukter med ungdomsklubben, kurs og LAN

Det finnes også mange andre gode tilbud i regi av frivillig sektor i Nordre Follo i sommer. For eksempel arrangerer idretten idrettsskoler, de kommunale ungdomsklubbene har utflukter, kurs og LAN. Det finnes et mangfold av gode sommerferieaktiviteter, som har plass til flere barn og unge i Nordre Follo. Oversikten finner du på ungfritid.no:

Ferieaktiviteter i Nordre Follo

«Denne sommeren er det mange ferieaktiviteter å velge mellom i tillegg til sommerskolene. De som blir med på disse ferieaktivitetene, vil møte andre og ha det gøy med det de synes er gøy. Jeg er helt sikker på at de vil oppleve trivsel, utvikling og mestring uansett hva de velger. For idretten er det viktig å ha et sted hvor alle kan finne våre tilbud og hvem de skal kontakte. Og det stedet er ungfritid.no», sier Trond Linnestad, daglig leder i Idrettsrådet i Nordre Follo.

Nordre Follo er pilotkommune for ungfritid.no

Nordre Follo har den siste tiden vært med i prosjektet «Dugnad for økt deltakelse» som pilotkommune. Prosjektet er startet av Frivillighet Norge, som er et samarbeidsforum for frivillige organisasjoner i Norge. Målet er å vise mangfoldet og mulighetene for deltakelse i fritidsaktiviteter i regi av frivillig sektor.

– Nordre Follo har mange organisasjoner som tilbyr gode organiserte fritidsaktiviteter for barn og unge, og dette vil vi være med og vise frem, sier Gunn Elise Saltveit, frivilligkoordinator i Nordre Follo.

Om ungfritid.no

Ungfritid.no er en digital oppslagstavle hvor frivillige organisasjoner, kommunale fritidsklubber og frivilligsentraler kan legge ut varige fritidsaktiviteter for barn og unge. Vi gjør det enklere for frivillige organisasjoner å finne deltakere, og enklere for barn, ungdom, foresatte og andre å finne fritidsaktiviteter.

Ungfritid.no utvikles og drives av frivilligheten selv gjennom Frivillighet Norge, med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB, Bufdir og Stiftelsen Dam. Det er en gratis løsning for både organisasjonene som skal registrere sine tilbud, og for barn og unge som skal finne dem, i hele landet.

Sist endret: 07.06.2021