Nordre Follo kåret til årets kommunevåpen i Norden

Kommunevåpenet vårt er kåret til årets kommunevåpen i Norden. Ordfører Hanne Opdan tok i imot prisen i dagens formannskapsmøte.

I mai fikk kommunen den hyggelige beskjeden om at Societas Heraldica Scandinavica har kåret Nordre Follo kommune til Årets nordiske kommunevåpen.

I dag, 10. juni, som er «International Heraldry Day», ble diplomet offisielt gitt til kommunen av styremedlem Kaare Seeberg Sidselrud. Ordfører Hanne Opdan tok den imot under dagens formannskapsmøte.

Forbilde for kommuner som har slått seg sammen

I de senere år har kommunesammenslåinger ført til at en del nye kommuner har blitt opprettet i de nordiske landene og det har ført til et behov for nye våpen. Kommuner nytegner også sine eksisterende våpen – blant annet for at de skal fungere så godt som mulig i digitale sammenhenger.

– Vi ser det som viktig å løfte frem gode eksempler som kan være forbilder for de mange kommuner som overveier å endre utformingen av sitt kommunevåpen eller anta et nytt våpen som følge av kommunesammenslåing eller av andre grunner, sier Seeberg Sidselrud.

Ivaretar historikk og digitalisering

– Nordre Follo kommune viser på en utmerket måte hvordan et våpen kan gis en enkel og tydelig utforming som også fungerer godt i digital kommunikasjon. Den nye kommunen har på en forbilledlig måte ivaretatt de historiske tradisjoner i nordisk offentlig heraldikk, samtidig som prosessen frem til nytt både har involvert den nye kommunens borgere og heraldisk rådgivning, sier Seeberg Sidselrud.

Stolte av kommunevåpenet vårt

– Vi er glade for denne prisen og stolte av kommunevåpenet vårt, sa ordfører Hanne Opdan da hun tok imot prisen. Det ble lagt ned en del arbeid i forbindelse med kommunevåpenet, og det er veldig hyggelig at vi får en pris for det. Det er flott at vi både kan ivareta historiske tradisjoner innenfor heraldikken, samtidig som vi kan tilpasse oss nåtiden og bruken av kommunevåpenet som symbol. Og en nordisk pris er det jo ikke hver dag vi får, sier Opdan.

Sist endret: 10.06.2021