Skal du på vinterferie?

Planlegger du hyttetur eller overnatting på hotell? I uke 8 har skolene i Nordre Follo vinterferie.

Husk at råd og regler om smittevern endres ofte. Se alltid oppdatert informasjon om gjeldende regler her: Råd og regler i Nordre Follo

Skitur i vinterlandskap

Det er tillatt å reise på hytte eller hotell, men det er viktig at vi følger alle gjeldende smittevernregler og begrenser kontakt med andre mennesker.

Det er en klar anbefaling om å ikke dra utenlands.

De generelle rådene gjelder alltid

• Hold deg hjemme hvis du ikke er frisk.
  • Test deg hvis du har symptomer.
  • Vær forberedt på at regler kan endres raskt, både hjemme og dit du drar.
  • Begrens sosial kontakt med andre personer.
  • Vær mest mulig sammen utendørs.
  • Husk på regelen om minst en meters avstand til andre.

Slik bestiller du test for koronavirus

Du kan enkelt bestille time til testing på nett eller ringe til koronatelefonen.

Her finner du informasjon om hvordan du bestiller time:
Testing for koronavirus

Hvis du reiser hjemmefra

• Det er tillatt å reise på hytte eller hotell i Norge, også utenfor hjemkommunen.
  • Sjekk reglene i kommunen du skal reise til – de kan være strengere enn der du bor.
  • Unngå kollektivtransport.
  • Gjør unna handelen i hjemkommunen din, slik at du ikke trenger å besøke butikker i kommunen du reiser til.
  • På hotell er det viktig å holde avstand til andre gjester og begrense oppholdstid i fellesarealer. Vær forberedt på at det kan bli karantene ved lokale utbrudd.
  • Alle bør også i vinterferien redusere antall mennesker man har kontakt med og helst møtes utendørs. De nasjonale anbefalingene om besøk hjemme gjelder også på hytter ol. Det vil si maks fem gjester, gitt at du kan holde en meters avstand.
  • Vi rådes til å begrense overnattingsbesøk. Personer fra ulik husstand bør ikke dele soverom. Sørg for god hygiene og godt renhold hvis personer fra ulike husstander må dele bad.
  • Unngå så langt som mulig steder der mange mennesker er samlet, som serveringsteder, skistuer osv.

Se full oversikt over nasjonale regler og retningslinjer

Sist endret: 18.02.2021