Fortsatt lokale koronatiltak i Nordre Follo

Regjeringen kommuniserte i dag at de starter gjenåpningen av Norge fra og med fredag 16. april. I Nordre Follo gjelder fortsatt tiltaksnivå 5 A med strenge smitteverntiltak til og med 25. april.

På en pressekonferanse tirsdag 13. april annonserte Regjeringen at de fra og med fredag denne uken starter gjenåpning av Norge gjennom å sette i gang trinn 1 av gjenåpningsplanen. Se sak fra Regjeringen.

Regjeringen bestemte 9. april etter råd fra FHI, Helsedirektoratet og statsforvalter, at Nordre Follo og 20 andre kommuner i Viken er på tiltaksnivå A til og med 25. april.

Formannskapet i Nordre Follo har også vedtatt at skoler fortsetter på rødt nivå og barnehager på gult nivå til og med 25. april.

- Dette samsvarer med risikovurderingen i kommunen, som fortsatt er på et høyt risikonivå, sier kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold.

Svak synkende smittetrend

Hun forteller imidlertid at vi nå ser en forsiktig nedadgående trend i antall smittede i Nordre Follo kommune.

- Så snart smitten stabiliserer seg på et lavere nivå vil det komme lettelser, sier Johnsen Myhrvold.

Ordfører Hanne Opdan oppfordrer innbyggerne til å fortsatt holde motet oppe.

- Vi kommer også over denne kneika. Vi har vist at vi har klart det før - og sammen klarer vi det også denne gangen, sier Opdan.

Les saken: Råd og regler for smittevern i Nordre Follo kommune

Sist endret: 13.04.2021