Ingen nye smittede lørdag 19.september

To personer ble bekreftet smittet torsdag 17.9. Fredag 18.9 ble fem nye personer bekreftet smittet. Lørdag 19.9 er det ingen nye tilfeller.

Det fortalte kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold på en pressekonferanse lørdag klokken 14.15. Her deltok også ordfører Hanne Opdan.

-Vi er forberedt på at det kan komme flere smittede som følge av smittesporingsarbeidet som pågår nå, uttalte kommuneoverlegen.

Smittesituasjonen på Follo Lokalmedisinske Senter er å anse som et utbrudd. Utbruddet er lokalisert og smittesporingsarbeidet pågår. Jeg vil berømme dem for svært god håndtering og samarbeid, sa Myhrvold.

Samarbeid mellom kommuner

-Follo Lokalmedisinske Senter er et tilbud som driftes av flere kommuner og jeg uttaler meg på vegne av ordførerne i disse kommunene – som i tillegg til Nordre Follo er: Ås, Enebakk, Frogn og Nesodden. Det er viktig for meg å formidle at dette er noe vi står i sammen, sier ordfører Hanne Opdan.
-Nå er vi opptatt av å ivareta pasienter, pårørende og ansatte. Vi har dyktige fagfolk som jobber med dette og gjøre sitt beste, både ved Follo Lokalmedisinske Senter og på tvers av kommunene.

Sårbare pasienter

Til sammen 67 personer er definert som nærkontakter til smittede pasienter, pårørende og ansatte.
På avdelingen er det pasienter som er skrevet ut fra AHUS, og som ikke er friske nok til å reise hjem, eller de er lagt inn fra legevakten.
- Pasienter på avdelingen er i utgangspunktet sårbare pasienter. Derfor har vi valgt å sette såpass mange i karantene, basert på et føre var- prinsipp, sier kommuneoverlegen.

Ingen indikasjon på at legevakten er berørt

Det er foreløpig ingen indikasjon på at legevakten i 1 og 2. etasje er berørt.
- Pasienter som har vært ved legevakten den siste uken trenger ikke gjøre noe utover det vanlige; holde avstand, vaske hender ofte, holde seg hjemme hvis man er syk og teste seg ved mistanke om koronavirus, sier Myhrvold.

Sist endret: 19.09.2020