Eldredagen 1. oktober

1. oktober er den internasjonale eldredagen, og i år har den 30 års jubileum. Årets tema er knyttet til FN sitt bærekraftsmål nr. 3 som handler om god helse og livskvalitet.

Temaet er farget av hvordan Covid-19 har påvirket den eldre befolkningen og deres helse og livskvalitet. Seniorer i Nordre Follo har også blitt påvirket av pandemien og vi må være oppmerksomme på hvilke konsekvenser dette har.

Markerer dagen

Eldrerådet og Senior fritid i Nordre Follo samarbeider om markering av eldredagen. 1. oktober får alle sykehjemmene, omsorgsboligene og dagsentrene fine høstbuketter de kan pynte opp fellesrommene med. De får også deilig wienerkringle til kaffen.

Kolbotn seniorsenter, Toppenhaug seniorsenter, Kirkeveien cafe og aktivitetssenter og Finstadtunet helse og kultursenter vil markere eldredagen med ulike arrangement i oktober. Temaet for eldredagen og musikk vil være sentralt på arrangementene, som er gratis for deltakerne. 

Variert program i oktober


2. oktober blir det konsert på Toppenhaug seniorsenter med «Andersons trio», musikk fra den tiden gutter var menn!

9. oktober er det konsert i Kirkeveien cafe og aktivitetssenter med "Sparrelie Brothers", som består av Jørgen Sparre-Enger og Eirik Langva Lie. De er barndomsvenner som har en felles interesse av å spille gitar og synge gamle klassikere. De spiller behagelige låter og repertoaret går i The Beatles og Simon and Garfunkel og annet som måtte svinge.

23. oktober er det pianobar på Kolben med Marga Gavrailova. Marga spiller et variert repertoar med høstvennlige låter innenfor flere sjangere som jazz, soul, klassisk og viser.

Les mer om Senior fritid!

Sist endret: 06.12.2020