Smittetilfeller ved Hebekk skole

Det er påvist smitte med Covid-19 hos til sammen fem personer ved Hebekk skole.  – Dette er et lokalt utbrudd med en kjent smittekjede. De som har testet positivt, var allerede i karantene, sier kommuneoverlege Kerstin Myhrvold.

Til sammen er fem personer påvist smittet ved skolen i perioden 9.–15. oktober. 52 personer er satt i karantene.

– Dette kan karakteriseres som et lokalt utbrudd med en kjent smittekjede. Vi jobber tett sammen med skoleledelsen og har kontroll på smitteoppsporingen. Samtidig må vi forvente at vi kan se flere smittede blant de som nå sitter i karantene, sier kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold.

Stenger ikke skolen

Hun forteller at smittevern har tett samarbeid med rektor og at alle forhåndsregler tas.

– Vi følger alle prosedyrer og det er ikke grunn til å stenge skolen, men det er veldig viktig at de som er syke ikke kommer på skolen. Dette er ansatte foresatte informert om av rektor.

Kommuneoverlegen understreker at skolen har fulgt smittevernplanen og holdt smittevernregler, men at vi i en pandemi som vi står i nå ikke kan forsikre oss om at smitte ikke skjer innad i kohorter.

– Meningen med kohorter er at vi kan gjøre nettopp slik vi gjør nå, at vi kan sette deler av skolen i karantene, og at resten av skolen kan fortsette som normalt, sier Myhrvold.

Prioriterer informasjon til ansatte og foresatte

Rektor Ingunn Lind Bjørhei sier at hun nå prioriterer informasjon til foresatte og at undervisningen går som normalt enten digitalt eller ved skolen. Elever som er i karantene har digital undervisning. Skoleledelsen samarbeider tett med kommuneoverlegen, smittevernteamet og områdeleder for skole.

– Vi er den første skolen i Nordre Follo som opplever så mange smittede, så det er klart det er tøft for alle involverte. Men andre skoler har vært gjennom dette tidligere, og jeg føler meg trygg på at dette håndteres godt av smittevernteamet, sier Bjørhei.

Informasjon om koronasituasjonen i kommunen blir løpende oppdatert på nettsidene:

Oppdatert informasjon om koronasituasjonen i Nordre Follo

Sist endret: 17.10.2020