Slik kvitter du deg med nedfallsfrukt

Rakk du ikke å plukke all frukten i hagen før det var for sent? Da er kanskje hagen full av nedfallsfrukt som ligger og råtner. Nedfallsfrukt som ikke plukkes opp kan tiltrekke seg skadedyr og storvilt. Da er det greit å vite hva du skal gjøre med frukten.

Nedfallsfrukt som du vet nettopp har falt ned på bakken, kan spises. Det anbefales derimot ikke å spise frukt som har ligget på bakken i lengre tid, selv om frukten kan se spiselig ut. Dette gjelder spesielt for epler. Nedfallsfrukt som ikke kan spises er fortsatt en nyttig ressurs, men det gjelder å kaste den på riktig sted.

I grønne matavfallsposer

Hvis du kaster nedfallsfrukten i de grønne matavfallsposene fra Follo Ren, blir frukten omgjort til miljøvennlig biogass og gjødsel. Follo Rens renovasjonsbiler kjører faktisk på denne biogassen.

Matavfallsposen knytes godt igjen med dobbel knute og kastes i restavfallsbeholderen. Avfallet sendes til et ettersorteringsanlegg hvor matavfallsposene sorteres ut og går videre til et biogassanlegg. Har du derimot veldig store mengder med nedfallsfrukt kan denne fort fylle opp avfallsbeholderen.  

I hageavfallsbeholder

Har du egen hageavfallsbeholder fra Follo Ren kan du også kaste nedfallsfrukt her. Da vil frukten bli omgjort til miljøvennlig kompostjord, slik som resten av innholdet i hageavfallsbeholderen.

Sesongen for hageavfallsbeholderen gjelder til 31. oktober. Siste tømmedag av hageavfallsbeholderen skjer derfor en gang i løpet av oktober.

Sjekk når du har din siste tømmedag på www.folloren.no før du fyller beholderen med nedfallsfrukt.  

Leveres til gjenvinningsstasjonen

Nedfallsfrukt kan også leveres til Follo Rens gjenvinningsstasjoner. På gjenvinningsstasjonen skal den leveres som hageavfall. Nedfallsfrukt som leveres her vil bli omgjort til miljøvennlig kompostjord.

Sist endret: 19.10.2020