Nytt smittetilfelle ved Hebekk skole

Sent fredag kveld 16. oktober ble det meldt et nytt påvist tilfelle ved skolen.

Husk at råd og regler om smittevern endres ofte. Se alltid oppdatert informasjon om gjeldende regler her: Råd og regler i Nordre Follo

Den smittede er blant de 52 personene som allerede er satt i karantene og var derfor et forventet tilfelle. Det blir ikke satt flere personer i karantene som følge av tilfellet.

Tilrettelagt for at alle i karantene testes

Det er til sammen seks smittetilfeller tilknyttet det lokale utbruddet ved skolen. Både ansatte, elever og andre personer tilknyttet utbruddet er i karantene.

Til nå er ikke alle som er satt i karantene testet, men det er tilrettelagt for at alle skal teste i løpet av helgen.

Ser ikke behov for å stenge skolen

Kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold sier at vi derfor må forvente at vi kan se flere smittetilfeller blant de som er i karantene.

– Dette er det første lokale utbruddet vi til nå har hatt ved en skole i Nordre Follo, men vi definerer det som et kontrollert utbrudd, hvor vi har kontroll på smittekjeden og personer i karantene. Vi ser ikke behov for å stenge skolen, sier Myhrvold.

Informasjon om koronasituasjonen i kommunen blir løpende oppdatert på nettsidene:

Oppdatert informasjon om koronasituasjonen i Nordre Follo

Sist endret: 01.12.2020