Sommeraktiviteter

Tips til aktiviteter for deg som skal feriere i Nordre Follo i år.
Turmuligheter

Stier og turkart for Nordre Follo kommune

I høst laget kommunen et turkart som ble delt ut til alle husstander. Senere er det også laget en digital versjon av kartet. Se alle turmulighetene i kommunen

Intervju med skogbestyrer Reidar Haugen

Se mer informasjon om turmuligheter i kommunen

Nordre Follo orientering

Her finner du mange tilbud, f.eks. Morgenfrisk i Follo, Skautravern og Stolpejakta.   

Les mer på sidene til Orienteringsklubben.  

Den Norske Turistforening (DNT)

DNT kommer fortløpende med tips og forslag til aktiviteter for alle som vil ut på tur. Nordre Follo har kilometervis med merkede stier og skogsområder som venter på å bli utforsket.

Se nettsiden til DNT.

Badeplasser 

Kommunen har tilrettelagt for bading følgende steder: Tussetjern, Midtsjøvannet, Bråtetjern, Vientjern, Gjersenga og Kloppa (Assuren). Alle disse er badeplasser med ferskvann. Lurer du på hvor badeplassene ligger? Du finner dem i det digitale turkartet for Nordre Follo. Søk på navnene på badeplassen.

Toaletter

Toalettbrakker er satt ut på badeplassene Midtsjøvannet og Gjersenga. Det er også toaletter ved Tussetjern på Oppegårdsiden, Bråtetjern og Vientjern.

Er det lov å bruke engangsgrill?

Vi ber alle om å være forsiktige og oppfordrer til å bruke bærbare griller i stedet for engangsgrill. Bruker du engangsgrill er det viktig at den står på et brannsikkert underlag og har god avstand til annet brennbart materiale. Når grillen er brukt må du slukke den med vann og legge den i en grillcontainer. Ikke sett en brukt engangsgrill i gresset. Vi minner ellers om generelt bålforbud.

Les mer om badeplassene i Nordre Follo kommune.

Vil du helst bade i saltvann?

Da kan du besøke Ingierstrand Bad, Bestemorstranda eller Bekkensten, som eies og driftes av Oslo kommune.

Se www.oslofjorden.com    

Sommertips fra biblioteket
  • Sommerles - for alle barn fra 1. til 7. klasse. For å bli med må du registrere deg på sommerles.no. Premier henter du på biblioteket.
  • Lån fritidsutstyr fra BUA. Vi har både sko, hengekøyer, telt, kano mm.
  • Lån frø fra frøbiblioteket i Ski. Se hva som spirer i din egen hage.
  • Ta en tur på biblioteket og få fri fra solen/regnet!
  • Lån en bok og les på en stubbe i skogen, eller på et annet egnet sted.
  • Lån e-bøker både på norsk og engelsk via appene Bookbites og Libby.
  • Lån aviser og tidsskrifter i appen Pressreader.
  • Sett opp et lerret i hagen. Lån en god film på biblioteket og inviter naboene på filmkveld.
  • Se utstillingen "Skibyen - 140 år med vekst og utvikling" på Ski bibliotek.  

Følg oss på Facebook

Aktiviteter i regi av Frivilligsentralen  

Ta bilder fra Nordre Follo

Vi gleder oss til å se hva som fanger din oppmerksomhet.   Finn fram mobilen eller et kamera og legg ut på tur i Nordre Follo. Ta bilde av yndlingsstedet ditt; et krokete tre, en sinna svane, en gigantisk maurtue eller noe annet som fanger din oppmerksomhet. Send bilde til
Frivilligsentralen - Oppegard

En jury med representanter fra Kolbotn fotoklubb, Fotogruppa til Frivilligsentralen Ski, Kommunikasjonsavdelingen i kommunen og lederne i Frivilligsentralene vil kåre månedens bilde. Det er også mulig å sende inn bilder tatt i januar, februar og mars. Merk bildene med måned. Ønsker du å ta bilde av mennesker, må du få tillatelse til å sende inn bildet. Månedens bilder vil inngå i Frivilligsentralenes års-kalender for 2021 og bilder du sender inn må kunne brukes av Nordre Follo kommune.  

Lag sjødyr og strikkeskjerf til TV-aksjonen 2020

Strikk, hekle eller sy sjødyr til et gigantisk akvarium som skal stå ute på Kolbotn og hjelpe oss å samle inn penger til årets TV-aksjon. Du kan også være med å strikke verdens lengste plastposeskjerf. Klipp en bærepose i strimler, legg opp 20 masker på pinne nr. seks og strikk rettstrikking fram og tilbake så langt orker. Lever din del til Frivilligsentralen i Oppegård senest 15. september. Vi strikker bitene sammen og bruker skjerfet til å fokusere på TV-aksjonen.  

Turgruppe

Frivilligsentralen i Ski har en TURGRUPPE som går fra Dagbo i Lysneveien 50 på Hebekk i Ski hver mandag kl. 11.00. Turgruppen er «selvgående» og går en runde på en drøy time i den flotte Hebekk- skogen hele året. Her er det også mange interessante fortidsminner som er merket av Ski historielag!  

Torgmarked i Ski

Lørdag 27. juni starter vi med marked på torget i Ski. Markedet arrangeres kl. 11.00-14.00 hver lørdag framover hvis det ikke skjer andre ting på torget.

Her vil du finne både gjenbruksvarer, håndverksprodukter og gårdsutsalg. Møt opp for her blir det mange muligheter, både for de som har noe å selge og de som ønsker å handle!

Ønsker du å leie markedsplass?

Se hvor du registrerer deg, hva du kan selge og hvilke regler som gjelder.

Trening med Frisklivssentralen

Timeplan for Sommerfrisk

Sommeråpen fritidsklubb

Ung fritid – Nordre Follo arrangerer sommeråpen fritidsklubb for de som begynner i 7. klasse og de som går på ungdomsskolen på tirsdag, onsdag og torsdag i uke 32 og 33.

Vanligvis har klubbene reist på turer og funnet på mye gøy, men i år er det begrensede muligheter. Derfor gjør klubbene det beste ut av situasjonen, og det er tross alt mye å finne på her også! På klubbene er det forskjellige aktiviteter, litt på samme måte som ellers. Hvis du bare vil komme for å treffe venner er det også helt greit!   

Meld deg på!

Du må melde deg på så vi har oversikt over hvem som besøker oss. Det er plass til 50 hver dag og vi vil servere enkel mat. Tilbudet er gratis.  

Tips til aktiviteter utenfor kommunen 

Sist endret: 09.12.2020