La ned grunnstein for Kolbotn skole og flerbrukshall

Fredag 19. juni ble grunnstein lagt ned for Kolbotn skole og flerbrukshall.
Grunnstein-nedleggelse Kolbotn skole og flerbrukshall

Ordfører Hanne Opdan fikk legge ned skrinet, som var fylt med tidsaktuelle ting av elever i elevrådet. Med seg hadde hun elevrådsleder Andrew Nygaard, nestleder Elise Bergersen Jensen og rektor Kristin Hovde Høidal.

- Vi har fylt skrinet med bilder av mobiltelefoner, el-bil, 17. mai-talen fra skolen, en tennisball, dagens mote, godteri, dagens aviser, noe om George Floyd - og selvfølgelig antibac, sa Andrew Nygaard.

En stor dag

- Det er både rart og rørende å tenke på at dere som er elever her nå. forteller noe om nåtiden i denne boksen vi nå skal legge ned, sa ordfører Hanne Opdan.

- Dette er en stor dag for oss i Nordre Follo og en stor dag i Kolbotn skoles historie. En skole som er nesten hundre år gammel og som mange av dagens innbyggere i Nordre Follo gikk på da de selv var barn.

Viktig og riktig løft 

- Den nye skolen er et viktig og riktig løft for Kolbotn og for utviklingen i området. Vi gleder oss alle til den står klar og kan fylles med elever og ansatte. I tillegg til å bli en flott barneskole, skal det bygges flerbrukshall her. Det er viktig for skolen og viktig for frivilligheten, sa ordfører Opdan. 

Vi gleder oss veldig

Rektor Kristin Hovde Høidal sa også noen ord etter at skrinet og grunnsteinen var lagt ned.

- Vi gleder oss veldig til å få en ny og flott skole. Det ser vi virkelig frem til, sa Høidal. 

Elever fra Kolbotn skole går ved midlertidig skole i Solkollen på Kolbotn i byggeperioden. To førsteklasser deltok i dag og underholdt med sang.

- Vi gleder oss til ny skole, men vi begynte på Solkollen og kjenner bare skolen fra at søsknene våre har gått her. Men det blir fint å begynne her, sa to av de vi snakket med. 

Les mer: Kolbotn skole og flerbrukshall

Sist endret: 19.06.2020