Kolbotn omsorgsboliger åpnet

Endelig kunne det moderne omsorgsbygget Kolbotn omsorgsboliger i Kolbotn sentrum åpnes. Beboere deltok fra balkongene og ordfører klippet snor med hjelp fra elever ved Ingieråsen skole.

Kommune overtok bygget i januar 2020, men på grunn av korona-situasjonen flyttet ikke beboere inn før i mai. Torsdag 4. juni kunne beboere og ansatte glede seg over at bygget kunne offisielt åpnet. 

Markering på torget

Åpningen ble markert med feiring på torget utenfor bygget. Her kunne deltakerne se på den flotte kunsten som er plassert utenfor bygget og som er en del av kunstprosjektet " Det er en kunst å bli menneske". Også alle etasjene innvendig er smykket med bilder av anerkjente fotografer og kunstnere. Beboere og naboer kunne følge med fra sine balkonger. 

Ordfører fikk hjelp av elever 

Ordfører Hanne Opdan fikk gleden av å erklære bygget som åpnet og fikk hjelp av elever fra Ingieråsen skole, som er nærmeste nabo. De har fulgt prosjektet helt fra start, og var også med under grunnstennedleggelsen for tre år siden, og har vært med på omvisning underveis. Elevrådsleder Ine Margrethe Stangeland og nestleder Edvard Lund ved Ingieråsen skole deltok sammen med sin rektor.

Et unikt helsebygg

Selve bygget er unikt på mange måter. Det er brukt mye massivtre, stål og betong - bygget har sedumtak (naturtak), er energivennlig (passivhus-standard) og har et lavt klimaavtrykk. 

Bygget ble kåret til "Årets helsebygg" i 2019.

Bofellesskap for mennesker med demens åpner i 2021

Det har til nå flyttet inn 24 beboere og i løpet av året flytter ytterligere 10 beboere inn. Bygget har 72 leiligheter og i femte etasje er det bygget klart for en avdeling/bofelleskap for mennesker med demenssykdom. Denne avdelingen tas ikke i bruk før i 2021 på grunn av korona-situasjonen. 

Fylt med glede og liv

Byggets første etasje med treningsrom/yogarom, flerbruksrom, kafe og torg er åpent for alle innbyggere, og virksomhetsleder Audun Wigdel håper dette blir et sted for sambruk og fellesskap. Dette området kalles Ingiertun, og Ingiertun kafe er åpen for alle som ønsker det. 

- Dette skal være et sted fylt av glede og liv, sier Wigdel. 

Viktig at bygget er sentrumsnært

Det har vært viktig å plassere bygget sentralt, slik at beboere har kort vei til butikker, kultur og sentrumstilbud. Et mål for kommunen er at innbyggere skal kunne få bo hjemme så lenge som mulig. 

Les mer om Kolbotn omsorgsboliger:

Kunstprosjektet "Det er en kunst å bli menneske"

 

Åpning på torget Ingiertun: Både folkevalgte, kommuneledelse/prosjektledelse, naboer, beboere og pårørende var samlet på torget - og fra balkongene torsdag 4. juni 2020.

 

 

 

Sist endret: 09.12.2020