Nytt dødsfall tilknyttet Solborg

3. desember døde en eldre person som var innlagt ved kommunens korona-avdeling ved Langhus bo og servicesenter.

Dette er det tredje dødsfallet tilknyttet utbruddet ved Solborg.

- Dette var veldig trist å høre. Mine varmeste tanker går til de nærmeste pårørende som nå har mistet en nær, sier ordfører Hanne Opdan.
Dødsfallet er det tredje dødsfallet ved avdelingen og blant de smittede beboerne ved Solborg. Dette er det sjette dødsfallet i Nordre Follo kommune som følge av Covid-19.

- Mine tanker går også til de ansatte ved Solborg som står i ekstra tøffe dager på jobb. Vit at vi tenker på dere. Kondolerer og varme tanker til pårørende og berørte ansatte, sier Opdan.

Fortsatt kontroll på utbruddet

Solborg bo og aktiviseringssenter har nå 25 smittede tilknyttet utbruddet, hvor tre beboere er døde. 15 av de smittede i utbruddet er ansatte.

-Det er svært trist at de aller mest sårbare i Nordre Follo nå er rammet og at pasienter og pårørende opplever den ytterste konsekvensen av smitten med Covid-19, sier kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold.
Likevel opplever vi fortsatt å ha kontroll på utbruddet fordi vi ikke har sett ytterligere smitte blant beboere ved Solborg bo- og aktiviseringssenter, legger hun til.

Solborg bo og aktiviseringssenter er midlertidig stengt for besøk og for dagpasienter.

Sist endret: 08.12.2020