Koronavaksine

Kort fortalt

 • Alle aldersgrupper som skal vaksineres av helsepersonell i kommunen må registrere seg i Helseboka. Du finner link til Helseboka under den første fanen nedenfor. 
 • Yngre personer med underliggende sykdommer vaksineres hos fastlegen. 

Registrer deg for koronavaksine

Kommunen benytter Helseboka til å organisere vaksineringen. Dette er den samme løsningen som vi bruker til Covid-testing. Vi opplever at noen blir usikre og irritert over en rekke spørsmål, informasjon om betaling osv. som kommer opp under registreringen. Dette er spørsmål du får hvis du svarer ja til å laste ned en app og/eller abonnere på Helseboka.

Du trenger ikke disse tjenestene hvis du kun skal registrere deg for vaksine!     

Når du skal registrere deg må du logge inn med BankID. Pårørende kan logge inn med egen ID og registrere foreldre eller andre som ikke klarer å registrere seg selv. 

Logg deg inn nedenfor

Hvis du får spørsmål om å logge deg in med PIN kode skal du ikke velge dette alternativet. Velg "Logg inn uten PIN-kode".  

Helseboka

Når du har registrert deg i Helseboka og gitt beskjed om at du ønsker vaksine, får du en bekreftelse på SMS. Har du fått en slik bekreftelse fra Helseboka, er du registrert og trenger ikke kontakte kommunen for ytterligere bekreftelse.   

Trenger du hjelp til registrering?

Hvis du ikke har mulighet til å registrere deg digitalt i Helseboka, eller får problemer med å registrere deg, kan du ringe vaksinekontoret i kommunen.

Telefon: 94 01 23 10
Åpningstider: Kl. 09.00-11.20 og kl. 12.00-14.30, mandag til fredag.

De som betjener telefonen kan kun hjelpe deg med registrering i Helseboka.

Du får SMS når det er din tur til å få vaksinen 

Vaksinering foregår etter prioriteringsrekkefølgen, som er bestemt fra regjeringen. Uken før det er din tur (avhengig av hvilken gruppe du tilhører) får du telefon fra fastlegen eller SMS fra kommunen, der du blir bedt om å reservere timer til vaksinering - både dose 1 og dose 2. Her er det både en link til digital reservering og et telefonnummer du kan ringe. Når du reserverer time via linken i meldingen, får du en SMS som bekrefter timen.  

Må du avbestille timen din?

Du bør benytte tilbudet om å bestille tid for vaksine, også om dette kommer i ferien. Hvis du ikke benytter tilbudet du får, går vaksinen til noen andre, og de kan ta tid før du får et nytt tilbud.

Er du syk og ikke kan komme til bestilt time, må vaksinekontoret få beskjed på telefon 94 01 23 10. Du kan også gi beskjed til Innbyggertorget på telefon 02178.

På grunn av stor pågang ber vi om at du ikke tar kontakt med oss for andre vaksinespørsmål.
Du får beskjed når det er din tur til vaksine. 

For generelle spørsmål, kontakt den nasjonale informasjonstelefon: 815 55 015. 
Telefonen er åpen hverdager kl. 08-15.30.  

Kan du komme på kort varsel? 

Når du registrerer deg i Helseboka kan du krysse av for muligheten til komme til vaksinesenteret på Ski på kort varsel, det vil si i løpet av 20-30 minutter. Hvis du krysser av for denne muligheten, må du ha en reell mulighet til å komme på alle hverdager de nærmeste ukene. Det er også viktig at du tar telefonen når vi ringer fra vår mobiltelefon, et nummer som er ukjent for deg. 

Ønsker du å stå på listen for å komme på kort varsel, men har registrert deg i Helseboka før vi fikk denne funksjonen, kan du registrere deg på nytt. Det har ingen betydning for din plass i køen og systemet vil slette den første registreringen din.   

Slik foregår vaksinasjonen 

Vi anbefaler at du kommer alene og gjerne tar med deg noe å drikke.  Vaksinen gis med sprøyte i overarmen. Du får innkalling til dose to noen uker etter at du har fått første dose. Tidspunktet mellom dosene varierer i henhold til den enkeltes helsesituasjon, smittesituasjonen i samfunnet og hvor mye vaksine Norge får. Det er regjeringen som bestemmer dette og intervallet  varierer derfor mellom 6 og 12 uker. Per i dag er intervallet normalt 12 uker 

Forlenger intervallet mellom vaksinedosene (16.06.21)

Personer som har gjennomgått Covid-19

Personer som tidligere har gjennomgått Covid-19 trenger bare én vaksinedose. Det anbefales å ta  vaksinen tidligst tre måneder etter at du er symptomfri.

Prioriteringsrekkefølge

Koronavaksinasjon er en del av det nasjonale vaksinasjonsprogrammet og kommunen tilbyr vaksinen til innbyggere og andre som oppholder seg i kommunen over lengre tid. Koronavaksinen er gratis.  

Vi følger prioriteringsrekkefølgen fra regjeringen. Se FHI:     

Hvem vaksinerer de ulike gruppene? 

Kommunen administrerer vaksinering av innbyggerne. Helsepersonell og fastlegene står for selve vaksineringen. Beboere på institusjon er vaksinert der de bor, mens risikogruppene er vaksinert hos fastlegen. De øvrige må registrere seg i Helseboka og møte opp på vaksinesenteret på Ski.   

Alle i gruppe 1-8 har nå fått tilbud om vaksine og vi er godt i gang med å vaksinere gruppe 9 og 10.   

Gruppe 9: Personer 45-54 år 

Alle som ønsker vaksine må registrere seg i Helseboka. Vi ber om at alle som har mulighet til det, registrerer seg digitalt på grunn av stort trykk på telefonen til vaksinesenteret.   

Gruppe 10: Personer 18-24 år og 40-44 år

Alle som ønsker vaksine må registrere seg i Helseboka. Vi ber om at alle som har mulighet til det, registrerer seg digitalt på grunn av stort trykk på telefonen til vaksinesenteret. 

Gruppe 11: Alder 25-39 år

Alle som ønsker vaksine må registrere seg i Helseboka. Vi ber om at alle som har mulighet til det, registrerer seg digitalt på grunn av stort trykk på telefonen til vaksinesenteret. 

Skoleelever, studenter m.fl.

 • Folkehelseinstituttet oppfordrer alle studenter til å benytte seg av tilbud om første dose koronavaksine i den kommunen de er folkeregistrert, selv om det innebærer reise. Dette er den raskeste måten å bli vaksinert på.
 • Studenter vil få tilbud om dose 2 i studiekommunen etter semesterstart. 
 • Utenlandsstudenter som skal reise ut av Norge for å studere til høsten, vil bli vaksinert før de reiser. Ta kontakt med sentralbordet i kommunen på telefon 02178. 

Vaksinasjonssteder 

Kommunen har vaksinasjonssenter i underetasjen på Ski storsenter (der G-sport var tidligere). 

Antall vaksinerte i Nordre Follo

Her finner du oversikt over hvor mange innbyggere som har vaksinert seg for koronaviruset: 

Åpne statistikk i nytt vindu.

Koronavaksinasjon - statistikk (FHI)

Vaksinasjon i uke 31 og 32

NB! Allerede oppsatte timeavtaler gjelder alltid uavhengig av informasjon her.

I uke 31 vaksinerer kommunen tirsdag, torsdag og fredag. I uke 32 vaksinerer kommunen tirsdag, onsdag og torsdag.

Drop in: Tirsdag 10. august kl. 16-18 er det drop in for 1. dose. 

Oversikt over antall personer vaksinert med dose 1 og 2 i ulike grupper (per 28. juli 2021)

Personer 85 år og eldre (totalt 1 224 personer)

 • 93 % har fått dose 1
 • 91 % har fått dose 2

Personer 75-84 år (totalt 3 626 personer)

 • 99 % har fått dose 1
 • 97 % har fått dose 2

Personer 65-74 år (totalt 5 486 personer) 

 • 96 % har fått dose 1
 • 92 % har fått dose 2

Personer 55-64 år (totalt 7 255 personer)

 • 96 % har fått dose 1
 • 43 % har fått dose 2

Personer 45-54 år (totalt 9 049 personer)

 • 92 % har fått dose 1
 • 22 % har fått dose 2

Personer 40-44 år (totalt 4 260 personer)   

 • 84 % har fått dose 1
 • 16 % har fått dose 2

Personer 25-39 år (totalt 10 292 personer)

 • 77 % har fått dose 1
 • 13 % har fått dose 2

Personer 18-24 år (totalt 4 786 personer)

 • 82 % har fått dose 1
 • 8 % har fått dose 2

Hvor lenge må jeg vente før det er min tur? 

Fordi vi ikke vet når og hvor mye vaksine vi får framover, kan vi dessverre ikke si når vi kan vaksinere de ulike gruppene. De som jobber på vaksinekontoret kan heller ikke svare på dette.  

FHI har laget en oversikt over når ulike grupper kan vente vaksine. 

Vaksinetype

Pfizer/BioNTech og Moderna

I Nordre Follo kommune benytter vi nå to vaksinetyper: Pfizer/BioNTech og Moderna. Du kan ikke velge hvilken av disse typene du får. Vaksinene er likestilt og det kan derfor hende du får den ene typen i dose 1 og den andre i dose 2. 

Astra Zeneca

Astra Zeneca ble godkjent til bruk i Norge, men er senere trukket tilbake. De som fikk første dose med Astra Zeneca har fått tilbud om andre dose med Pfizer eller Moderna.  

Les mer på nettsiden til FHI

Janssen

Janssen vaksinen er også godkjent i Norge, men hverken fastlegene i kommunen eller vaksinekontoret har ønsket å tilby denne vaksinen.  

Koronasertifikat

Koronasertifikatet viser om du er vaksinert, om du er immun etter å ha hatt covid-19-sykdom og resultatet hvis du har negativ koronatest. Du kan laste ned koronasertifikatet på helsenorge.no.  

Koronasertifikat (helsenorge.no)

Hvis du ikke har mulighet til å ta ut koronasertifikat ditt digitalt, kan du gi andre fullmakt til å skrive ut koronasertifikatet ditt, eller ringe til informasjonstelefonen for korona og få sertifikatet tilsendt.

 • Telefon: 815 55 015 
 • Åpningstid: Kl. 08.00 – 15.30, mandag til fredag

Her vi du bli bedt om fødselsnummer eller d-nummer, navn og folkeregistrert adresse. Hvis du har gyldig koronasertifikat, vil dette bli sendt i posten. Dette kan ta inntil en uke. Gyldighetsdatoen er 90 dager fra utskriftsdatoen.   

Koronasertifikat for ikke-digitale brukere (FHI)

Etterregistrering av vaksiner satt i utlandet   

Kommunen tilbyr ikke etterregistrering. Har du fastlege i Norge kan du ta kontakt med legen og høre om vedkommende tilbyr etterregistrering. Eventuelt må du kontakte private helseaktører.

Se regjeringen.no 

Vaksinasjonskort

Vaksinetjenesten på helsenorge.no gir oversikt over hvilke vaksiner som er registrert på deg selv og dine barn under 16 år. Du kan også skrive ut vaksinasjonskort på norsk og engelsk.

Vaksinasjonskort (helsenorge.no)

Råd til de som er vaksinert

Følgende grupper er definert som "beskyttet", og får lettelser i blant annet private sammenhenger:

 • er fullvaksinert.  
 • har fått én dose, og det har gått 3 til 15 uker etter du fikk dosen. 
 • har gjennomgått covid-19-sykdom de siste seks månedene.

Råd, regler og unntak for vaksinerte (helsenorge.no)

Følg med i våre kommunikasjonskanaler 

Vi fortsetter å informere om koronavaksine i våre kommunikasjonskanaler, så følg med på nettsiden, i lokalpressen, på vår facebookside og via SMS.   

Følg kommunen på Facebook

Sørg for at du får varsel på SMS

Kommunen benytter telefonvarsling til innbyggerne når vi ønsker å nå ut med informasjon raskt. 

Du kan selv oppdatere kontaktdata i løsningen vi benytter, så sjekk at du står oppført med riktige opplysninger: servicevarsling.no.

Informasjon om vaksinen

Les mer