Karantene og isolasjon

Kort fortalt

  • Informasjon om oppfølging av nærkontakter
  • Karantene og isolasjon

Testing og oppfølging av nærkontakter

  • Hvis du er i smittekarantene er det anbefalt at du tester deg både ved oppstart av karantenetiden og før den avsluttes, selv om du ikke har symptomer.
  • Smittekarantenen varer i ti døgn, men kan forkortes hvis du tester negativt på PCR-test tatt tidligst syv døgn etter siste kontakt med den som er smittet.
  • Husstandsmedlemmer til personer i smittekarantene skal være i ventekarantene inntil personen har testet negativt for SARS-CoV-2 første gang, eller hvis du selv tester negativt på PCR-test tatt tidligst tre døgn etter husstandsmedlemmets siste nærkontakt med en bekreftet smittet person.

Lettelser i karantene for vaksinerte

  • Fullvaksinerte (fra en uke etter andre vaksinedose) trenger ikke gå i smittekarantene eller ventekarantene.
  • Personer som har fått én dose, og det har gått mellom tre og 12 uker siden de fikk dosen, får unntak fra ventekarantene. De får også unntak fra smittekarantene hvis de testes mellom døgn 3 og 7 etter nærkontakt med en smittet. De behøver ikke være i karantene frem til test-svar foreligger.

Informasjon fra nasjonale myndigheter 

PÅ nettsiden til FHI finner du informasjon om hvem som bør i karantene eller isolering, og råd om hvordan dette skal gjennomføres.

Karantene og isolering

På helsenorge.no finner du informasjon om oppfølging av nærkontakter, hvem som bør i karantene eller isolering, og hvordan dette skal gjennomføres.  

Karantene og isolasjon

Du kan også se hvilke regler som gjelder for deg ved å ta karantenesjekken på helsedirektoratet.no:

Karantenesjekken

Har du spørsmål?

Telefonen som betjenes av smittesporingsteamet er ikke en generell publikumstelefon og de ansatte  er opptatt med kontinuerlig smittesporing. De har derfor ikke mulighet til å svare på generelle spørsmål. For slike spørsmål kan du kontakte den nasjonale informasjonstelefon for publikum.

Telefonnummeret er 815 55 015 og åpningstiden er hverdager kl. 08-15.30.